Nyílászárókról

A természetes fényforrás

A nyílászárók közvetlen kapcsolatot biztosítanak a külvilággal, egyben óvják is a belső teret a környezet szélsőséges hatásaitól. Épületek esztétikus homlokzati megjelenését könnyen lehet fokozni modern, oda illő, arányos, igényes megjelenésű, szépen kivitelezett ajtókkal, ablakokkal.

A Dotra General nagy tapasztalattal rendelkezik a nyílászáró forgalmazás piacán. A modern gépekkel felszerelt partnereinkkel együttműködve a régió egyik meghatározó nyílászáró forgalmazójává nőtte ki magát.

Az elkészített nyílászáróknak a Dotra Generálnál szigorú követelményeknek kell megfelelnie, hogy a legjobb minőségű termékeket kapjuk.

 

Az ablakfelületek ugyan csupán 8%-át teszik ki az épületek külső burkolatának, mégis ezek okozzák a hőenergia veszteség közel 40 %-át.

Tudtad, hogy…

Az otthonod csak energia tanúsítvánnyal adható el?
Már érvénybe lépett az a kormányrendelet, ami kimondja, hogy használt lakásokat csak az energetikai osztály besorolását dokumentáló Energiatanúsítvánnyal lehet értékesíteni.

Ebben nagy szerepet játszik az, hogy milyen hőszigetelési képességű az ablakod. Ezért jelentős értéknövelő beruházás az ‘A’ kategóriás ablakok és ajtók beépítése.

Mikor kötelező energetikai vizsgálatot végeztetni? 

Új épület építésekor, használt lakás, ház értékesítésekor, 1 évet meghaladó bérbeadás esetén, illetve az 1000 m2 alapterületet meghaladó állami tulajdonú, közhasznú intézmények esetén.

Ugyanakkor ajánlott elvégeztetni az energetikai vizsgálatot akkor is, ha épületszerkezeti, vagy épületgépészeti átalakítást végeztetünk, illetve akkor is, ha energiahatékonysági pályázaton veszünk részt. Magát az energetikai tanúsítványt csak a Magyar Mérnöki Kamara, és a Magyar Építész Kamara tagságával bíró mérnök végezheti el. A tanúsítvány 10 évig használható fel, a kiállítás napjától számítva. Az energetikai besorolás a következőképpen alakul:    

Fa nyílászárók felületkezelése

Napjainkra nagymértékben elterjedt az ajtók és ablakok gyári szintű felületkezelése, ezzel a módszerrel ugyanis összehasonlíthatatlanul jobb minőségű festés készíthető. Tömör fa nyílászáróinkat végleges felületkezeléssel forgalmazzuk, ahol a színeket megrendelőink színminta kollekciónkból tetszés szerint határozhatják meg.

Termékeinket még összeszerelés előtt vizes bázisú lazúros vagy RAL színskála szerinti fedő festékkel vonjuk be 3 rétegben, korszerű felületkezelés, mely kézi festéssel nem lehetséges. Kiválóan ellenáll az UV sugárzásnak, a nagy hőingadozásnak továbbá biztosítja a fa természetes légzését. A végeredmény színtartó bútorminőségű felület.

5 érv mellettünk:

1.
ULTRAMODERN TECHNOLÓGIA
Modern technológiai megoldásainkkal és egyedi, személyre szabott termékeinkkel garantáljuk, hogy mindenki megtalálja az otthonába illő nyílászárót. Folyamatos fejlesztéseinkkel és csúcstechnológiás gépeinkkel azon munkálkodunk, hogy mindig jobb és innovatívabb termékeket hozzunk létre.
2.
MINDENT EGYSZERŰEN, EGY KÉZBŐL
A tervezéstől egészen a beépítésig végigkísérjük a vevői igényeket és teljes körű szolgáltatást nyújtunk.
3.
KIVÁLÓ ALAPANYAGOK
Gondosan válogatott minőségi alapanyagokból dolgozunk, amelyek hosszú távon biztosítják a tökéletes záródást.
4.
SZAKÉRTELEM
Szakembereink kiváló szakértelmének köszönhetően magas fokú precizitással készítjük el termékeinket, melyre garanciát is vállalunk.

5.
HATÁRIDŐK PONTOS BETARTÁSA
A kiszámítható gyártás, ütemterv szerint történik, mely a pontos szállítási határidők betartását is magában foglalja.

Mielőtt nyílászárót vásárolsz érdemes kicsit tájékozódnod az egyes kategóriák, alapanyag, felület, szín, forma, hőszigetelés tekintetében. Erre kitűnő lehetőséget nyújt a díjmentes személyes egyeztetés, ahol vásárlóink otthonában pontosítva minden igény és apró részlet átbeszélhető. Szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba szemrevételezni, véleményezni, és felmérni a nyílászárókat.
Amikor már egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, válaszd ki a megfelelő típust és értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt nyílászáród értékét.

Nyílászáró telepítés esetén kollégáink a helyszínre érkeznek az előre egyeztetett időpontban, és megkezdik a telepítést, aminek körülbelül fél-egy óra nyílászárónként a telepítési időigénye. A munka végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött. Nyílászárókat szakszerűen beállítva, a helységeket kitakarítva ér véget a munkánk.